janreudink Jan Reudink schilder kunstschilder Painter Maler

Wie is Jan Reudink?

Jan Reudink is kunstschilder die geboren is in 1939 in Lochem (NL). Sinds 2004 woont en werkt Jan Reudink in Sachsenburg / Karinthië (AT).
In het verleden bezocht Jan vele landen om inspiratie op te doen. Echter sinds hij in Oostenrijk woont en werkt heeft hij een compromis gevonden om zijn rusteloze geest te bevredigen.
Jan is autodidact en is van mening dat veel academisch geschoolde kunstenaars niet zo ongedwongen kunnen werken zoals hij dat doet. Jan Reudink: “Ik laat mij door niets en niemand leiden. Ik worstel, ik verlies en ik win. Ik laat mij uitsluitend leiden door mijn gevoel. Ik meng intuïtief mijn kleuren.” Een schilderij moet vanzelf ontstaan is Jan zijn mening. De vorm en de kleur dienen zich vanzelf aan. Een schilderij moet zinderen. “Ik heb mijzelf dit vak geleerd, daar werk ik al 65 jaar dagelijks aan. Toch blijf ik voortdurend zoeken naar nieuwe wegen.”Abstract dynamische landschappen.

“Abstract dynamisch, zo zou ik mijn oeuvre willen noemen. Alles wat ik schilder is voortgekomen uit het schilderen van landschappen. Sporen daarvan zijn nog steeds terug te vinden in veel van mijn werk. Mijn schilderijen moeten expressief zijn en een diepe emotie tot uitdrukking brengen. Voortdurend ontwikkel ik mij. Ik blijf niet hangen in één stijlvorm die ik goed beheers. Dat zou te gemakkelijk zijn. Bovendien schilder ik alleen voor mijzelf om mijn innerlijk verlangen te bevredigen.”

Top